IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Pakistan Mutfağı: Tavuk Balti Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Ekim 2014 22:24
AngeL
Pakistan Mutfağı: Tavuk Balti Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 1 kg tavuk budu
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 diş sarmısak
    1 adet çubuk tarçın
    2 adet kakule
    1 çorba kaşığı garam masala
    2 çorba kaşığı susam
    1 tatlı kaşığı haşhaş
    Yarım tatlı kaşığı rezene tohumu
    2 adet soğan
    3 çorba kaşığı balti masala ezmesi
    1 su bardağı+2 kahve fincanı tavuk suyu
    1 su bardağı krema
    3-4 dal kıyılmış maydanoz
    Tuz, karabiber

    Süslemek için: 1 çorba kaşığı kişniş

    Garam masala için:
    2’şer çorba kaşığı kimyon ve karabiber
    Yarım çorba kaşığı toz karanfil
    3 adet kakule
    Yarımşar çay kaşığı toz muskat ve tarçın
    1 çorba kaşığı zencefil
    Bir buçuk çorba kaşığı kişniş
    1 çorba kaşığı rezene

    Balti masala ezmesi için:
    4 çorba kaşığı kişniş
    2 çorba kaşığı tane kimyon
    2 tatlı kaşığı rezene
    2 tatlı kaşığı hardal tohumu
    6 adet karanfil
    2 çay kaşığı tarçın
    2 adet kakule
    1 çay kaşığı çemen tozu
    2 çay kaşığı köri
    4 tatlı kaşığı zerdeçal
    Bir buçuk tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
    2 tatlı kaşığı zencefil
    10 diş sarmısak
    1 su bardağı sirke
    Yarım çay bardağı+
    2 çorba kaşığı sıvıyağ


Tavuk Balti Yapılışı


GARAM masala için tüm malzemeyi karıştırıp, kısık ateşte hafifçe kavurun ve kenara alın. Balti masala ezmesi için yarım çay bardağı sıvıyağ, kişniş, kimyon, rezene, hardal ve karanfili yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Soğutup, havanda dövün. Üzerine tarçın, kakule, çemen tozu, köri, zerdeçal, toz kırmızıbiber, zencefil ve kıyılmış sarmısak ekleyin. Sirke ilave edip, yeniden tavaya alın. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip, 5 dakika kavurun. Tereyağını tencereye alıp, sarmısak, tarçın, kakule ve garam masala ekleyerek, 1 dakika kavurun. Susam, haşhaş ve rezeneyi ekleyin. Ocağın altını kısıp, doğranmış soğan ilave edin. Soğan altın sarısı renk alınca, balti masala ezmesini ekleyin. İri küp doğranmış tavuğu ilave edip kavurun. Tavuk suyunu ekleyip, 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Krema ekleyip ocaktan alın. Kişniş ve kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı