05 Ekim 2014 22:28 | |
AngeL | Bayram sarması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Bayram sarması Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve tozşekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. Un, yumurta, yoğurt, sirke ve sıvıyağı karıştırıp, hamuru hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak, 1,5- 2 saat dinlenmeye bırakın. Hamurları nişasta yardımıyla çok ince açın. Üzerine şeker-ceviz karışımı serpin. Gevşek bir şekilde tekrar oklavaya sarıp büzüştürün. Oklavadan sıyırarak tepsiye yerleştirin. Diagonal şekilde kesin. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayarak tepsiyi doldurun. Fırını 200 derecede ısıtın. Yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından çıkınca üzerine soğutulmuş şerbet gezdirin. Biraz dinlendirip servis yapın. |