10 Ekim 2014 21:57 | |
Seyra | Oktay Usta Karamelli Ekler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler ekler hamuru için: 1,5 su b. su 1,5 su b. un 100 gr margarin 1 tatlı k. tozşeker 1 fiske tuz 4 yumurta kreması için: 3,5 su b. süt 1 su b. tozşeker 3 çorba k. un 1 çorba k.tepeleme mısır nişastası 1 p. vanilya 1 çorba k. margarin üzeri için: karameli: 1 su b.toz şeker yarım su b.krema Tarif Önce hamuru için tencereye su,margarin, şeker ve unu koyup pişirin. Soğuyunca üzerine yumurtaları tek tek kırıp özleştirin. Krema torbası ile minik ekler şeklinde yağlanmış tepsiye sıkın. 160 derecede iyice kuruyana kadar pişirin. Diğer tarafta kreması için gerekli olan malzemelerin hepsini tencereye alılp karıştırarak pişirin. Krema soğurken karamel sosu hazırlayın. Bir tavayı küçük ocağa alıp tozşekeri eriyene kadar karıştırın. Karamel rengi alınca yarım su bardağından bir parmak eksik kremayı ilave edip karıştırın. Sos ılık kalmalı. Aksi takdirde donup sürülmez hale gelir. Hamurlar fırından çıkınca soğutun. İçlerine krema sıkın. Krema ile dolan hamurları karamel sosa batırıp bir ızgaraya dizin. Tabağa dizerseniz karamel akıp tabağa yapışacaktır. Son derece lezzetli zahmetine değer bir tatlı.. NOT:Ekler hamurlarınızı iyi kurutmazsanız fırından çıkınca söner ve içini dolduramazsınız. Aman dikkat.. |