IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ördek Çorbası Endonezya Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
18 Ekim 2014 11:21
Seyra
Cevap: Ördek Çorbası Endonezya Tarifi

Tuhaf gelenekleri var bu uzakdoğuluların
18 Ekim 2014 00:28
Violent
Cevap: Ördek Çorbası Endonezya Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Caniler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kiyamam
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Mutfağiniz patlatsin işallah Amin.
17 Ekim 2014 22:20
Seyra
Ördek Çorbası Endonezya Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
Karides ezmesi 2 kaşik
Biber
Kişniş yapragi (taze) 1 avuç
Tuz 1/2 kaşık
Sogan (Küçük) 10 adet
Domates 2 adet
Acı kırmızı biber 3 - 5 adet
Ördek (yaklaşik 2 kg) 1 adet
Mantar (KurutulmuŞ) 20 gr.
Sirke 1 kaşik
Şeker
Limon suyu 3 kaşik
Sarmısak 5 diş
Tarif
Mantarları bir saat süre ile ılık suda bekletin
Ordegi iyice ayiklayip soğuk suyla yıkayın
Kağıtla kurutup 6-8 parçaya ayırın
Kırmızı acı biberin tohumlarını çıkarın, yıkayın ve ince ince doğrayın
Sarmısağı ve soğanları soyun, ince ince doğrayın
Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın
Kişnişi yıkayıp durulayın, ve kıyın
Ardından mantarları da süzüp güzelce doğrayın
Ördek parçalarını mantar, biber, sarmısak, domates ve kişnişle beraber düdüklü tencereye atın, ve ördeği kaplamaya yetecek kadar su ekleyin
Tuz koyun
Düdüklü tencerenin en yüksek basınç ayarında 15 dakika kadar yuksek ateşte pişirin
Sonra ocağı kısın ve 20-30 dakika kadar daha pişirin
Yavaşça soğumaya bırakın
Sosa karides ezmesi, biber, şeker, sirke ve limon suyu ekleyin

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı