06 Kasım 2014 16:03 | |
Desmont | Pastiçio Tarifi Malzemeler 1 paket fırın makarna 1 diş sarmısak 1 adet çarliston biber 200 gram dana kıyma 3 adet rendelenmiş domates 4 çorba kaşığı sıvıyağ Beşamel sos için: 4 çorba kaşığı un 6 çorba kaşığı zeytinyağı İki buçuk su bardağı süt 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Pastiçio Yapılışı MAKARNAYI üzerinde yazan süre kadar haşlayın. Üzerine soğuk su gezdirin ve süzün. Kıyılmış sarmısak, biber ve kıymayı sıvıyağda kavurun. Rendelenmiş domates ekleyip, 3-4 dakika sonra ocaktan alın. Beşamel sos için unu, zeytinyağında 3 dakika kavurun. Karıştırarak süt ekleyin. Ardından karıştırarak çırpılmış yumurta ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Beşamel sostan bir miktar kenara ayırın. Makarna ile kalan sosu karıştırın. Bir fırın kabına önce kıyma, sonra makarna, tekrar kıyma ve son olarak makarna koyun. En üste, kenara ayırdığınız beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Dilimleyip servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |