06 Kasım 2014 16:06 | |
Desmont | Nasi Kunning (Sarı Pilav) Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg basmati pirinci 4-5 adet arpacık soğan 4-5 diş sarmısak Bir buçuk litre su 100 gram tereyağı 250 ml hindistancevizi sütü 1 çay kaşığı hardal tohumu 2 adet pandan yaprağı 1 çay kaşığı tuz Nasi Kunning (Sarı Pilav) Yapılışı PİRİNCİ nişastası gidene kadar iyice yıkayıp süzün. Arpacık soğanları ve sarmısakları soyup küp küp doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Soğanları ve sarmısakları tereyağında pembeleşene kadar soteleyin. Pirinci tencereye alın. Üzerine hardal tohumu, pandan yaprağı ve tuzu ekleyin. Üzerine hindistancevizi sütünü ve suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Pirinç suyunu çektikten sonra 10-15 dakika dinlendirin. Karıştırarak servis yapın. PANDAN YAPRAĞI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |