IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi (resimli) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Kasım 2014 18:38
Violent
Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi (resimli)

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi (resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MALZEMELER
1kilo acı biber
2 kilo salçalık domates
3 yemek kaşığıtepeleme tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 neskahve fincanı zeytinyağ
1 neskahve fincanı sirke
Yarımbaş sarımsak

HAZIRLANIŞI
Biberleri ve domatesleri güzelce yıkayalım.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.(isterseniz kabuklarını soymadan rondodan geçirebilirsiniz.)
Biberlerin saplarını atıp küçük küçük doğrayın.
Derin ve geniş bir kaba doğradığınız biberleri,domatesleri soyulmuş ve ince ince doğranmış sarımsakları ekleyin üzerine zeytinyağ,sirke,tuz ve şekeri ekleyip hepsini beraber güzelce karıştırın yıkanmış kurutulmuş kavanozlara ağız kısmında bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun kavanozları taşma riskine karşı bir tepsiye dizin buzdolabına kaldırın 3-4 hafta içinde turşularınız hazır olacaktır.
AFİYET OLSUN

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Alıntıdır.



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı