IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Tarçınlı ‘Churro’ Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Aralık 2014 20:18
Violent
Cevap: Tarçınlı ‘Churro’

Sıcak yiyeceksin bunu soğukken hiç keyif vermiyor.

05 Aralık 2014 12:07
Desmont
Tarçınlı ‘Churro’


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:

1 su bardağı + 2 çorba kaşığı (280 ml) un
30 g. tereyağı, küçük küpler şeklinde kesilmiş
2 çorba kaşığı (30 ml) toz şeker
1 tatlı kaşığı (5 ml) tuz
1 ¼ su bardağı (300 ml) su
1 tatlı kaşığı (5 ml) toz tarçın
2 adet yumurta
Kızartmak için ayçiçek yağı

Üzeri için:

1,5 su bardağı (375 ml) toz şeker
2 çorba kaşığı (30 ml) toz tarçın

Hazırlanışı:

Unu eleyin. Uygun ebatta bir kasede un ve tarçını karıştırın. Su, tereyağı, şeker ve tuzu küçük bir sos tenceresine koyun. Karışım kaynama noktasına gelip tereyağı tamamen eriyene kadar ısıtın. Su karışımını ateşten alıp un karışımının tümünü bir defada ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırarak unu sulu karışıma tamamen yedirin. Tencereyi tekrar kısık ateşe üzerine alın. Hamur pürüzsüz ve yapışkan bir kıvam alana kadar 1-2 dakika daha, sürekli karıştırarak, ısıtın. Hamuru ateşten alın, derince bir kaseye aktarın ve soğutmak için 10 dakika kadar dinlendirin. Yumurtaları hamura birer birer ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra, mikser ile 1-2 dakika çırparak, hamura iyice yedirin.
Krema torbasını, yıldız uç takarak hazırlayın . Hamuru krema torbasına alın. Churroları kaplamak için kullanacağınız toz şeker vet oz tarçını karıştırıp geniş bir tabağa alın.
Derin bir tencerede ayçiçek yağını iyice ısıtın. Krema torbasından yaklaşık 10 cm. uzunluğunda hamur parçaları sıkarak sıcak yağda sürekli çevirerek kızartın. “Churro”lar iyice kızarıp altın sarısı renk aldığında once kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alın, sonra tarçınlı şekere bulayın. “Churro”ları çikolatalı sos eşliğinde kahve ile birlikte hemen servis edin.
Servis etmek için, üzerine tüm yüzeyini kaplayacak şekilde ince bir tabaka toz şeker serpin. Pürmüz yardımı ile şekeri yakıp karamelize edin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı