IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Rulo Hamur Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
14 Ocak 2015 02:27
AngeL
Rulo Hamur


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Rulo Hamur Malzemeleri
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
175 ml. sıcak su
1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
350 gr. Un
İç Harcı için Malzemeler
150 gr. sucuk
6-8 dilim burger peyniri
2 adet çarliston biber
1 domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pulbiber-kekik
Bir kaseye sıcak suyu, kuru mayayı ve şekeri koyup çözülene kadar karıştırın. Yaklaşık 5 dakika üzerinde köpükler oluşana kadar kenarda bekletin. Sonra zeytinyağını ve tuzu ekleyin, karıştırın.
Mayalı karışımı geniş bir kaba alın. Unun 3′te birini üzerine ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Unu yavaş yavaş eklemeye devam edin. Artık kaşıkla karışmayacak kıvama geldiğinde, hamuru unlanmış tezgahınıza alın ve elinizle yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan ama yumuşak bir kıvam alıncaya kadar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur kıvamını alınca top şeklini vererek tekrar kaba geri koyun. Üzerini strechle sıkıca kapatın ve 2 katına gelene dek yaklaşık 1- 1,5 saat bekletin.
Hamur dinlenirken, domatesin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini temizleyerek küçük küp doğrayın. Sucuğu ince dilim kesin. Biberin çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Hamuru kolay rulo yapmak için malzemelerin ince olması gerekiyor.
Hamur miktarı 2 katına çıkınca tekrar unlu tezgaha alın. Yaklaşık 12×18 ebatlarında olacak şekilde bir dikdörtgen açın. Merdane yerine elinizle genişleterek açarsanız daha pofuduk olur.
Hamurun kısa kısmı önünüze gelecek şekilde, bütün yüzeye önce peynirleri sonra sucukları dizin. Biberleri ve çok küçük şekilde kestiğiniz domatesleri zeytinyağında soteleyip ekleyin.
Rulo şeklinde sarın ve fırın tepsisine alın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını fırça yardımıyla her tarafına sürün. Üzerine pulbiber kekik karışımı serpebilirsiniz. Sonra tekrar 1 saat kabarması için bekletin.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı