IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Dolgulu Akdeniz Ekmeği Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
14 Ocak 2015 02:38
AngeL
Dolgulu Akdeniz Ekmeği


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

750 gr. un
375 ml. su
150 ml. zeytinyağı
15 gr. tuz
20 gr. yaş maya
1 tutam toz şeker
Üstü için:
50 ml. zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
½ çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı deniz tuzu
2 diş sarımsak / püre yapılmış
İç malzemesi:
200 gr.kıyma
1 demet ıspanak
1 havuç rendesi
200 gr. mantar
1/2 kök kereviz rendesi
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
Tuz-karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı

20 gr. mayayı oda ısısında 375 ml. suda eritin.
750 gr.unu eleyerek hamur küvetine alın, tuzu ve şekeri ekleyip harmanlayın. Unun ortasına havuz açıp mayalı suyu ve 150 ml. zeytinyağını ekleyin.
Parmaklarınızla fazla mıncıklamadan iyice yoğurun. Gluten bağı olması için çok iyi yoğurulması gerekiyor.
Yoğurma sırasında elinize yapışırsa elinizi biraz zeytinyağı ile yağlayın ve devam edin. Extra un kesinlikle kullanmayın.
Hamuru çukur derin bir kaba alın, üzerine streç film çekin, hava almamasına özen gösterin, hamur yüzeyi kurumamalıdır. 1,5 saat mayaya bırakın.
Bu sırada iç malzeme için geniş bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Küp şeklinde doğranmış soğanı kavurun. Soğanlar pembeleşince 200 gr. kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş havucu, kök kereviz rendesini, sarımsağı, tuz ve karabiberi ilave edin. 10 dakika kavurun. İnce doğranmış mantarları da tavaya koyun ve kavurmaya devam edin. En son ıspanağı ekleyip, tavadaki bütün su çekene kadar pişirin.
Hamur mayalanınca 2 katına çıkacaktır. 2 eşit parçaya ayırın. Birini fırın tepsisinin altına yayın, arasına kıyma harcnıı doldurun. Harcın sıcak ve sulu olmaması gerekiyor.
Üzerine 2. hamuru koyun, parmaklarınızla derin çukurlar açın. Üst katmana biraz daha zeytinyağı gezdirin. Üzerini tekrar kapatıp 30 dakika daha mayaya yatırın.
2. maya da tamamlandığında 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Ekmek pişerken, bir kapta 50 ml. zeytinyağı, sarımsak püresi, 1/2 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı kekiği karıştırın.
Fırından çıkan ekmeğe hemen bu karışımı fırça ile sürün, üzerine1 çay kaşığı iri deniz tuzu serpiştirin.
30 dakika soğumaya bırakın ve servis edin. (pişirdiğiniz tepside bekletirseniz tabanı nemli kalır. Mümkünse ilk 10 dakika kabında ardından altından hava geçişi olan bir tel üzerinde bekletin.)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı