IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kabaklı Çanaklar Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
14 Ocak 2015 02:52
AngeL
Kabaklı Çanaklar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kabaklı Çanaklar Malzemeleri
4-6 kişilik / Hazırlanış süresi 20 dk / Pişirme süresi 25 dk

2 yaprak yufka
2 yemek kaşığı tereyağı

İç harç için malzemeler
2 adet kabak
4-5 dal taze soğan
½ bağ maydanoz
½ bağ dereotu
4-5 dal taze nane
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
100 gr. beyaz peynir – rende ( 1 su bardağı )
Tuz
Karabiber
Pul biber
İç harç için;
Kabakları rendenin ince tarafıyla rendeleyin, suyunu sıkın ve derin bir kaseye alın.
Tüm yeşillikleri ince kıyın ve kabakların içine alın.
Peynir, un, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin, homojen oluncaya kadar karıştırın.
Çanaklar için;
Tereyağını küçük bir tavada eritin, kenara alıp ılıtın.
Yufkaları muffin kalıbınızın dışına taşacak büyüklükte karelere kesin ve fırça yardımıyla tek tek yağlayın.
Muffin kalıplarınızı yağlayın. Her muffin kalıbına kare kesip, yağladığınız yufkalardan 2 şer adet yerleştirin.
Yufka çanaklarınızın içerisine harçtan doldurun.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı