20 Ocak 2015 18:25 | |
Lcia | Zereşkli Pilav Tarifi Pilavı ortası delik kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin. Zereşkli Pilav Malzemeler 1 su bardağı pirinç Yarım su bardağı zereşk (İran'da bulunan bir tür baharat) Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı margarin 1.5 su bardağı sıcak su 1 tavuk but Zereşkli Pilav Kızartmak için: sıvıyağ Zereşkli Pilav Hazırlanışı Küçük bir tavada zereşk, 1 kaşık sıvıyağ, tozşeker ve safranı karıştırın. Orta ateşte 5 dakika kavurun. Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın. 1.5 bardak su ve margarini ekleyip sade pilav olarak pişirin. Tavuk budunu haşlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp tavuk butu kızartın. Pilavı ortası delik kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin. Sıcak servis yapın. |