IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Zereşkli Pilav Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
20 Ocak 2015 18:25
Lcia
Zereşkli Pilav Tarifi

Pilavı ortası delik kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin.


Zereşkli Pilav Malzemeler

1 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı zereşk (İran'da bulunan bir tür baharat)

Yarım çay kaşığı safran

1 çay kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı margarin

1.5 su bardağı sıcak su

1 tavuk but

Zereşkli Pilav Kızartmak için:

sıvıyağ

Zereşkli Pilav Hazırlanışı


Küçük bir tavada zereşk, 1 kaşık sıvıyağ, tozşeker ve safranı karıştırın.

Orta ateşte 5 dakika kavurun.

Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın.

1.5 bardak su ve margarini ekleyip sade pilav olarak pişirin.

Tavuk budunu haşlayın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp tavuk butu kızartın.

Pilavı ortası delik kalıba alın.

Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.

Üzerine zereşkli karışımı yayıp tavuk butu pilavın ortasına yerleştirin.

Sıcak servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı