IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sebzeli Pilav Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
20 Ocak 2015 18:26
Lcia
Sebzeli Pilav Tarifi

Sebzeli Pilav ; Havuç (Daucus carota), maydanozgiller (Apiaceae) familyasından, koni biçimindeki etli kökü için sebze olarak yetiştirilen iki yıllık otsu bir kültür bitkisi.


Sebzeli Pilav Tarifi Malzemeleri

1,5 su bardağı pirinç

2 su bardağı et suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 soğan

2 havuç

2 pırasa

Çeyrek beyaz lahana

3-4 dal maydanoz

2 çorba kaşığı soya sosu

Karabiber

Tuz

Sebzeli Pilav Tarifi Hazırlanışı

Pirinci yıkayıp süzün.

Tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin.

Pırasa ve havuçları temizleyip küçük küçük doğrayın.

Lahanayı ince şeritler halinde kıyın.

Maydanozu soyup kıyın.

Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.

Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve havuçları soteleyin.

Pırasa ve lahanayı da ekleyip sebzeler diri kalacak şekilde 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

Tuz, karabiber, maydanoz ve pirinci ekleyip harmanlayın.

Sıcak et suyu ve soya sosunu ilave edin.

Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.

Üzerini kağıt havlu ile örtüp dinlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı