IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Özbek Pilavı Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
20 Ocak 2015 18:29
Lcia
Özbek Pilavı Tarifi

Pilavın Özbekistan'da bir çok yapım tekniği vardır. Bu teknikler yöreden yöreye değişmekle birlikte sade, bayram, düğün, yaz, kış pilavı olarak da ayrılır


Özbek Pilavı Tarifi Malzemeleri


2 Su bardağı pirinç,

1 Adet tavuk,

1 Su bardağı nohut,

2 Soğan,

3 Bardak tavuk suyu,

2 Kaşık tereyağı,

Tuz, karabiber, yenibahar


Özbek Pilavı Tarifi Hazırlanışı

Tavuğu ve akşamdan ıslatılmış nohutu ayrı ayrı haşlayınız,

Tavuğun etlerini deri ve kemiklerinden ayırarak iri iri parçalayınız,

1 Kaşık yağda soğan rendesi ile tavukları hafif kızartınız,

Bir tencereye önce tavukları, üstüne iyice haş*lanmış nohutları, rende havuçları en üstüne de kay*nar suda bekletilmiş, yıkanmış, süzülmüş pirinci ilâve ediniz,

Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak tavuk suyu ilâve ediniz,

Üzerine 1 kaşık yağ koyarak kapağını kapatınız ve ağır ateşte 1 saat pişiriniz,

Tencereden daha geniş çapta servis tabağına ters çevirerek servis yapınız.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı