20 Ocak 2015 18:29 | |
Lcia | Özbek Pilavı Tarifi Pilavın Özbekistan'da bir çok yapım tekniği vardır. Bu teknikler yöreden yöreye değişmekle birlikte sade, bayram, düğün, yaz, kış pilavı olarak da ayrılır Özbek Pilavı Tarifi Malzemeleri 2 Su bardağı pirinç, 1 Adet tavuk, 1 Su bardağı nohut, 2 Soğan, 3 Bardak tavuk suyu, 2 Kaşık tereyağı, Tuz, karabiber, yenibahar Özbek Pilavı Tarifi Hazırlanışı Tavuğu ve akşamdan ıslatılmış nohutu ayrı ayrı haşlayınız, Tavuğun etlerini deri ve kemiklerinden ayırarak iri iri parçalayınız, 1 Kaşık yağda soğan rendesi ile tavukları hafif kızartınız, Bir tencereye önce tavukları, üstüne iyice haş*lanmış nohutları, rende havuçları en üstüne de kay*nar suda bekletilmiş, yıkanmış, süzülmüş pirinci ilâve ediniz, Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak tavuk suyu ilâve ediniz, Üzerine 1 kaşık yağ koyarak kapağını kapatınız ve ağır ateşte 1 saat pişiriniz, Tencereden daha geniş çapta servis tabağına ters çevirerek servis yapınız. |