IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav (10 Kişilik) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
20 Ocak 2015 18:36
Lcia
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav (10 Kişilik)

MALZEMELER
1/2 kg Pirinç
1/2 kg Patlıcan
2-3 Çarliston Biber
1 Su Bardağı (225 gr) Zeytinyağı
3-4 Domates
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
3 Su Bardağı (750 mI) Et Suyu
Kızartma İçin Sıvıyağ Tuz


HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Bol su ile 2-3 kez yıkayıp süzgece alın.
Patlıcanları alacalı soyup kesme şeker büyüklüğünde doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda yarım saat beketin. Bol suda yıkayıp süzgece alın. Çarliston biberleri temizleyip küçük kareler şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Başka bir tavada 3 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp biberleri kavurun. Domatesleri ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Kalan zeytinyağını tencerede ısıtıp pirinci ilave edin. Tuz ekleyip orta ateşte 10 dakika kavurun. Kaynamakta olan domatesli et suyunu pirince ilave edip karıştırın. Tozşekeri ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın. Ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Ateşten alıp 15-20 dakika dinlendirin. Kızarmış patlıcanları pilava ekleyip pirinçleri ezmemeye dikkat ederek harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı