20 Ocak 2015 19:00 | |
Lcia | Makarnalı Soğuk Tavuk Hazırlama Malzemesi: 1 adet tavuk 1 paket makarna 2 su bardağı süzme yoğurt 1 su bardağı mayonez 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 1 su bardağı bezelye 1 su bardağı mısır 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Tarifi: • Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. • Makarnaların yumuşaması için 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyup bekletin. • Tavuğu 3 su bardağı suda 20 dakika haşlayıp kemiklerini çıkarın. • Makarnanın içine tavuk, haşlanmış bezelye, mısır, kıyılmış dereotu karabiber ve tuzu koyup karıştırın. • Mikserde yoğurt ve mayonezi çırpıp karabiber ekleyin. • Karışımın yarısını ayırın. • Hazırladığınız sosu makarnaya karıştırın. • Büyük bir servis tabağına koyup balık şekli verin. • Ayırdığınız mayonezle balığın üstünü sıvayın. • Dereotuyla süsleyip soğuk servis yapın. |