IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Vanilla Kipferl Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
21 Ocak 2015 17:50
Cappy
Vanilla Kipferl Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler

  • 250 gr.un
  • 150 gr.pudra sekeri
  • 120 gr.cekilmis toz badem
  • 180.gr.tereyag (margarinde olabilir)
  • 2 tane yumurta SARISI
  • Yarim tatli kasigi kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • Bir cimtik tuz
  • ÜZERI ICIN:
  • 2 paket vanilya
  • 50 gr. pudra sekeri seker


Tarif


  • Un pudra sekeri ve kabartma tozunu yogurma kabina eleyin.
  • Diger tüm malzemeleri katip özlü ele yapismayan hamur elde edin.
  • Resimde gördügünüz gibi strec folyaya sarip buzdolabina koyun.
  • 1 saat buzdolabinda beklemesi lazim (burasi önemli).
  • Hamuru ikiye ayirin diger yarisini geri dolaba koyun.
  • Hamuru 30 cm rulo yapin 30 parcaya kezin.
  • 9- 10 cm enliliginde acin ay sekli verin .
  • Yagli kagit serilmis tepsiye dizin.
  • 175 derece önceden isitilmis firinda pisirin üzerleri kizarmayacak.
  • Dolapta bekleyen diger hamur icinde ayni islemi yapin.
  • VANILYA ve sekeri bir kapta karistirin.
  • Firindan cikan sicak kurabiyelerin üzerine eleyin
  • Soguyunca servis yapin AFIYET OLSUN

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı