IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sarımsaklı Pilav (Balıkesir Yöresi) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
31 Ocak 2015 22:06
Cappy
Sarımsaklı Pilav (Balıkesir Yöresi)

Malzemeler

2 su bardağı bulgur
2 adet tavuk göğsü
Tavuğu haşlarken kullanmak için 1 küçük soğan
8 su bardağı tavuk suyu
1 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İsteğe bağlı kırmızı pul biber

Sarımsaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü 8 bardak su, soyulmuş soğan ve tuz ile düdüklüye koyup 20 dakika haşlayın.
Tavuk etini ve soğanı sudan çıkarıp, bulguru suya ilave edin. Kaynamaya başlayınca düdüklünün kapağını kapatın. Pimini indirin ve kısık ateşte 30-40 dakika kadar haşlayın.
Kapağını açtıktan sonra tahta kaşıkla döve döve pilavın özleşmesini sağlayın.
Haşlanmış tavuk etini didikleyin ve dövülmüş 1 diş sarımsakla beraber pilava ilave edin.
Yeniden karıştırıp servis tabaklarına alın.
Üzerine kızdırılmış tereyağı ve zeytinyağını ekleyip servis edin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı