31 Ocak 2015 22:18 | |
Cappy | Genevir Helvası (Konya Yöresi) Genevir Helvası 1 su bardak ceviz 1 su bardak fındık 1 su bardak fıstık 1 su bardak badem 1 su bardak kayısı çekirdeği Genevir Helvası Nasıl Yapılır? Kayısı çekirdeği ve badem kaynar suda kabukları çıkacak kadar kaynatılır. Hepsi ayrı ayrı kavrulur. 1 su bardak genevir, 1 su bardak susam ikiside ayrı ayrı kavrulur. 1,5 su bardak pekmez, 1 su bardak şeker ocağa alınır ve şeker eridikten sonra 5 dk kadar kaynatılır. Pekmez cıvık ise biraz daha kaynatılır. Kavrulmuş susam ve genevir pekmeze katılıp karıştırılır. Hindistan cevizi dökülmüş yuvarlak borcama gezdirerek dökülür. Üzerine kuruyemişler heryerine gelecek şekilde yayılır. Buzdolabında 6 saat kadar bekledikten sonra servis yapılır. Kuruyemiş fazla gelirse azaltılabilir. Ben bu ölçüyü iki küçük borcama döktüm. İstenirse çay bardağı ölçüsüyle de yapılabilir. |