IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Balkabaklı Sütlaç Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Şubat 2015 13:15
Cappy
Balkabaklı Sütlaç Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 500 gr. temizlenmiş balkabağı
  • 2 bardak su
  • ½ çay bardağı pirinç
  • 1 litre süt
  • 250 gr. toz şeker
  • 3 adet kakule
  • 5 adet kuru Trabzon hurması
  • 2 dolu avuç ceviz
  • 2 çorba kaşığı pirinç nişastası
  • 1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı



500 gr. temizlenmiş balkabağını küp küp doğrayın, üzerine 1 bardak su ilave ederek 10 dakika kaynamaya bırakın. Sonra içine 1 bardak daha su ilave edin ve 3 adet kakuleyi de içine atın. Üzerine de ½ çay bardağı pirinci ekleyip, pirinçler pişene kadar kısık ateşte yaklaşık 10-12 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.

Pirinçler pişince içinden kakuleleri çıkarın ve tencereye 1 litre sütü ve 250 gr toz şekeri de ilave edin ve kaynamaya bırakın. Süt kaynadıktan sonra 2 çorba kaşığı pirinç nişastasının açılması için 1 kepçe süt ile birlikte bir kasede, sütün sıcaklığına alıştırarak karıştırın ve tencereye ilave edin. Son olarak In Love Doğrayıcı’da 5 adet kuru Trabzon hurması ve 2 dolu avuç cevizi ayrı ufak parçalara ayrılana kadar ayrı ayrı çekip, tencereye ekleyin. Bir yumurtanın sarısını da aynı pirinç nişastası gibi ayrı bir kasede sütün sıcaklığına alıştırarak karıştırdıktan sonra ilave edin. Nişastasının içinde açılması için 5 dakika daha kaynatmanız yeteri olacaktır. Bu aşamadan sonra artık sütlacınız fırına girmeye hazır. Sütlacı fırına dayanıklı servis kaselerine paylaştırın ve fırın tepsisine dizin. Tepsinin içine yarı seviyeye gelecek kadar oda sıcaklığında su ekleyip, tepsiyi 200 derecelik fırının orta ile üst katı arasına dikkatlice yerleştirin. Su koymamızın nedeni, nemli bir ortam yaratıp, sütlacın üzeri kızarırken kurumasını engellemek. Bu şekilde yaklaşık 7-8 dakika içerisinde üzeri kızaracaktır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı