07 Şubat 2015 21:54 | |
Desmont | Hindistancevizli Hintpare 1 paket margarin 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı hindistancevizi 2 tane yumurta (1 tane sarısı üstüne ) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un 1 kase fındık Şerbeti için: 3 Su bardağı şeker 3 su bardağı su 3 damla limon suyu Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, 1 tam+1 yumurta akı, sıvıyağ ve şekeri bir kaba koyup karıştırın. İçine hindistancevizi, irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parça alıp oval şekli verin. Her birinin üstüne bir tane fındık batırıp biraz bastırın. Üstüne yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 175C'lik fırında kızartın. 5 dakika kaynamış ve soğumuş şerbeti fırından çıkan tatlının üstüne dökün. Tatlı şerbetini çekince servis yapın. |