09 Şubat 2015 16:34 | |
Numune | Kavala Kurabiyesi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 250 g oda sıcaklığında (çikolata kreması kıvamında) tereyağ, 4 su bardağı un, 2 su bardağı çiğ badem, 3 büyük boy yumurtanın akı, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, Üzeri için bolca pudra şekeri. Ölçüler için tıklayın Hazırlanışı Bademlerin yarısını rondoda irice çekin, Diğer yarısını bıçakla ikiye bölün, Bademleri geniş bir tavaya alıp orta hararetli ateşte 1 dk. kavurun, Üzerine unu ekleyip sütlü kahverengine dönene kadar sık sık karıştırarak kavurun, Ateşten alıp geniş bir karıştırma kabına aktarın ve soğumasını bekleyin, Soğuyunca içine pudra şekeri ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın, Ortasını çukur yapıp yumurta akları ve tereyağı ekleyin, Hamur toparlanana kadar yoğurun, Hamuru tezgahın üzerine alıp 0,5 cm kalınlığında açın ve ay şeklindeki kurabiye kalıplarıyla kesin, Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin, Fırından çıkarıp üzerlerine bolca pudra şekeri serpin, Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun. |