IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Badempare Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Şubat 2015 13:01
Numune
Badempare

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

1.0 Su Bardağı İrmik
1.0 Adet (Orta/Normal) Yumurta
1.0 Çay Bardağı (Normal) Bitkisel Sıvı Yağ Çeşitleri
125.0 Gram Tereyağ
100.0 Gram Badem
2.0 Çorba Kaşığı Yoğurt Tam Yağlı
1.0 Paket Kabartma Tozu/Baking Powder
2.5 Su Bardağı (200 Ml Lik) Un Karışımı
2.5 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
3.0 Su Bardağı (200 Ml Lik) Şeker
3.0 Su Bardağı (200 Ml Lik) Su
1.0 Yarım (Orta Boy) Limon
5.0 Çorba Kaşığı Yumurta Sarısı
100.0 Gram Badem

Hazırlanışı

Badempare tarifi için; Önce bademparenin şerbeti için kullanacağımız üç su bardağı şekeri, üç su bardağı suyu ve yarım limondan iki dilim keserek tencereye koyup ocakta kaynatıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra 15 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Badempareyi yapmak için kullanacağımız tereyağı, sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı yoğurma kabına koyup iyice bir birine karışacak şekilde karıştırıyoruz. Sonra pudra şekerini ilave ediyoruz.Daha sonra irmiği ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Bu karışıma çekilmiş 100gr bademi ve kabartma tozunu ekleyip iyice birbirine karışacak şekilde yediriyoruz. Unu azar azar katarak sert olmayacak(şekil alabilecek kıvama kadar) yoğuruyoruz. Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde elimize alıp yuvarlayıp hafif bastırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Tepsiye dizdiğimiz bademparelerin Üzerine beş yemek kaşığı dediğimiz yumurta sarısını sürüp birer badem batırıyoruz. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişiriyoruz. Badempareleri fırından aldıktan 5 dk sonra soğumaya bıraktığımız şerbeti üzerine döküyoruz. Daha sonra üzerine bir tepsi çevirip soğuyuncaya kadar bekliyoruz. Badempare servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı