IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Eylül 2015 14:52
Hesna
Cevap: Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı

Hic tatmadim yemedim, bilgim ve fikrim yok ama ilgimi cekti guzel oldugu belli;yorumun icin tesekkurler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
05 Eylül 2015 14:43
Secret
Cevap: Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı

Her sabah kahvaltida yiyorum. Kuflenmesi derken yaptiktan sonra ne kadar uzun sure kalirsa o kadar guzel oluyor.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
05 Eylül 2015 14:13
Chelt
Cevap: Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı

olsa da yesek.. mmm
05 Eylül 2015 13:31
Hesna
Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • Yarım kilo lor ya da çökelek (ben lorla yaptım)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı zahter
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (salçanız tuzlu olabilir. Tatmadan tuz ilave etmeyin)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı

Çukur bir kaseye lor peynirimizi koyup elimizle ufalıyoruz. Üzerine bütün baharatlarımızı koyup iyice yoğuruyoruz (Baharatlar isteğe bağlı değiştirilebilir. Kekik, çörek otu ilave edilebilir). İstediğimiz büyüklükte toplar yapıp düz bir kaseye sıralıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz. Bu mevsim az yapıp yiyoruz. Yazın yaptığımızda kağıt havlu serilmiş tepsimize sıralayıp arada çevirerek 3-4 gün balkonumuzda kurutup kavonozlara dolduruyoruz. Üzerine zeytinyağı, bir kaç dal defne yaprağı koyup buzdolabında uzun süre saklıyoruz. Kahvaltılarda, domates salatasının üzerine serpebilir, ezip üzerine yağ ve siyah zeytin koyarak yiyebiliriz. Küflendirerek de tüketilmesi tavsiye edilir ama ben onu yapamıyorum. Yaza fazlaca kurutup kaldıracağım. Şimdi az az yapıp kahvaltılarda keyifle yiyelim. Afiyet olsun.


resimlitarif

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı