25 Ocak 2016 20:57 | |
ArsenLupen | Cevap: Tel Tel Sütlaç Eski Lezzetler Seneler Geçsede Lezzeti Değişmeyen Tatlılarımıza Örnek Görünüm Güzel Yemesi Dahada Güzeldir. |
28 Eylül 2009 02:34 | |
YapraK | Tel Tel Sütlaç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: * 1 kg süt * 1 çay bardağı tel şehriye * 1 su bardağı toz şeker * 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta * 1 tatlı kaşığı sıvıyağ * 1 paket vanilin Hazırlanışı: 1. Tavada şehriyeleri sıvıyağ ile kahverengi olana kadar kavuralım. (Yanmaması için dikkat edelim.) 2. Sütümüzden bir fincan ayırdıktan sonra tencerede sütü kaynatalım, kavrulan şehriye ve tozşekeri ekleyelim. Nişastayı ayırdığımız bir fincan süt ile ezelim ve tencereye ekleyelim. 3. Arasıra karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar ve sütlaç kıvamını alana kadar pişirelim. Ateşten almadan önce vanilini ekleyelim. 4. Sıcakken kaselere paylaştıralım ve tarçın serperek servis edelim. |