IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kadın Kadının Kurdudur. Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
20 Şubat 2016 14:42
Mara
Cevap: Kadın Kadının Kurdudur.

Hobbes' u ne çok yordular, dört dönüyor mezarda.
16 Şubat 2016 23:20
Burce
Kadın Kadının Kurdudur.

erkek egemen dünyada kadınlar kamusal alanda güçlükle yer edinebildiğinden birbirleriyle rekabet etmeye itilmişlerdir.. bu deyim de bunun üzerine inşa olmuştur.. aslına bakarsanız sadece kamusal alanda değil özel alanda da geçerlidir bu rekabet ortamı..
kadınlar sınıflı toplumlar tarihi boyunca geri bıraktırıldığından erkeklerle rekabet edebilmek için önce hemcinsleriyle rekabet ederek öne çıkmaya zorlanmışlardır.. örneğin bir kadının işyerinde üst düzey yönetici olabilmesi için erkeklere rağmen tercih edilmesi olanağı (evet, şansı değil olanağı, çünkü bu olanak tanınmaz kendisine) çok zayıftır.. bu durumda kadının bu olanağı zorlaması ve mücadele edebilmesi için öncelikle kadınlar arasında öne çıkması ve kendisine "vay be erkek gibi kadınmış" denmesi gerektir.. bu durum politikada da böyledir, sanatta da, bilimsel alanda da.. hatta özel alanda bile erkeğin beğenisine hitab eden kadın modelleri yaratıldığından, kadınlar beğendiği erkek tarafından tercih edilebilmek için diğer kadınlardan daha güzel, daha alımlı görünme çabasına sokulmuşlardır.. çünkü kadın seçilendir, seçen değil.. seçilebilmek için de diğer kadınlardan daha farklı, daha özel, daha meziyetli olduğunu kanıtlamak zorunda bırakılmıştır..

bu yüzden kadın kadının kurdu değildir, kadın kadının kurdu yapılmıştır..
bu da amiyane tabirle erkek egemen sistemin iti ite kırdırmak yönetimidir bir nevi (heyecanlı arkadaşlar için kendi notumu kendim düşeyim; "aaa bak, kadınlara it dedi")

bu deyimin, kadınların genetik özelliğinden kaynaklıymış gibi ikide bir önümüze çıkarılması da kadınları birbirini eleştirmekten alıkoymakta ve doğal olarak eleştirinin olmadığı yerde rekabet kendini yenileyip durmaktadır.. bu bakımdan sözkonusu deyim, kadınlar arası rekabetin kendini yeniden üretebilmesi için bulunmaz bir nimettir aynı zamanda..
oysa ikide bir bu laf karşımıza çıkarılmasa ve kadınlar birbirlerini eleştirmekten çekinmese, erkek egemen ideolojiyi kırmanın yollarını da bulacaklar belki de.. ama buna da olanak tanınmayacak haliyle.. ne zaman bir kadın başka bir kadını eleştirse "aaa bak, kıskandı, kadın kadının kurdudur zaten" denmeye devam edilip gidecektir..

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı