IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kaşarlı alman poğaçası - käsebrötchen Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Şubat 2016 15:06
PySSyCaT
Kaşarlı alman poğaçası - käsebrötchen

Malzemeler:
1litre süt
1kilo un
1su bar.siviyag
1tane kartofelpürre 250 gr. (Hazır Satılan Patates Püresi)
2 tane yas maya42 gramliktan
2 yemek kas seker
1 yemek kas.tuz
2 tane yumurta(sarisi üzeri icin)
yaklasik 250gr.kasar rendesi

Yapılışı:
Sütü isitin biraz sicak olmali hamur yogurma kabinin icine mayayi ve sekeri
katin sütü ilave edin ve yaklasik 10 dakika agzini kapatip mayanin kabarmasini bekleyin
daha sonra un haric tüm malzemeyi katip elinizle 5 dakika cirpar gibi karistirin ,
son olarak unu yavas yavas ilave edin kulak memesinden daha civik bir hamur
elde edin
yaklasik 1 saat mayalanmasi icin bekleyin
elinizi sivi yag ile yaglayarak hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler koparip yuvarlayin ve tepsiye dizin aralarinda biraz bosluk birakin
ve tepsinin üzerine bir bez sererek yaklasik 1 saat kadar yine mayanlandirin
Sayet mayalandirmazsaniz iyi sonuc alamazsiniz
üzerine yavasca yumurta sarisi sürün ve kasar rendesi serpistip 200 derecelik firinda pisirin
Yumurta sarisini sürerken gayet yavas sürün bastirmayin mayasinin inmemesi lazim


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alıntı~

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı