IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Vanilyalı kum kurabiyesi - Heidesand kekse Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Şubat 2016 15:09
PySSyCaT
Vanilyalı kum kurabiyesi - Heidesand kekse

Vanilyalı Kum Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri
Hamuru için:

1 paket tereyağı (250 gram)
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 vanilya çubuğun içi (bulamayanlar 2 paket vanilin kullanabilir)
1 çay kaşığı tarçın
5 su bardağı un
Kenarları için:

1 çay bardağı toz şeker
2 paket vanilin
1 çay kaşığı tarçın isterseniz.

Yapılışı
Tereyağını bir tencerede yada tavada eritip kızarmasını bekleyin.
Bunun için devamlı kaşıkla karıştırın. Kızarmış tereyağını kenara koyup, soğumasını ve tekrar donmasını bekleyin.
Donmasını hızlandırmak için buzdolabına da koyabilirsiniz. Tereyağ donduktan sonra, onu sıvı yağ, vanilya içi (veya vanilin) ve pudra şekeri ile birlikte bir kaba koyun ve 5 dk. yoğurun.
Daha sonra nişastayı, unu ve tarçını ilave edip iyicene yoğurun. Biraz kuru bir hamur oluşacak. Hamurdan bir miktar avucunuza alıp sıkarsanız şekil verebileceksiniz. Uzun bir rulo oluşturun.
Onu streç folyoya sarın ve buzdolabında en az yarım saat bekletin.
Tereyağı tekrardan dondurarak kurabiyelerin fırında yayılmasını önlüyoruz. Hamuru dolaptan çıkartıp hemen dilimleyin.
Vanilin, şeker ve tarçınlı karışıma kurabiyelerin kenarlarını bulayıp yağlı kağıt ile serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dk. pişirin. Kenarları hafif kızarınca fırından çıkartabilirsiniz.
Soğumasını bekleyin. Sıcakken ellemeyin, kum gibi dağılabilir. Afiyet olsun

Not: tarçın sevenler miktarını çoğaltabilir, sevmeyenler kullanmayabilir.

Part 1

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Part 2

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Part 3

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Part4

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Part5

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Part6

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Part7

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Part 8

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Resimi Orjinal Boyutta Görüntülemek İçin Tıklayın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alıntı~

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı