24 Şubat 2016 15:18 | |
PySSyCaT | Çikolatalı Alman Keki
Üzeri için;
TARİF Sütü kaynatıp limon suyunu ilave edip sütün kesilmesini sağlayın. Süt bu şekilde bir kenarda dursun. Bir tavaya tereyağı ve çikolatayı alıp yağ ve çikolata eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Yumurtaları ve toz şekeri mikserle çırpın. Çırpılmış yumurtaya sıcak suyu, kesilmiş sütü, tereyağı çikolata karışımını ekleyip mikserle karıştırın. Elenmiş unu ve diğer malzemeleri de ekleyerek topak kalmayacak şekilde karıştırın. Keki yağlanmış yağlanmış kek kalıbına alarak önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin. Üst sosunu hazırlamak için; Şeker ve tereyağını küçük bir tavaya alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra kremayı ekleyip ocaktan alın. Hindistan cevizi ve ceviz içini ilave edip karıştırın. Karışımı kalıptan çıkardığınız kekin üzerine yayıp ve servis edin. |