03 Mart 2016 23:46 | |
Burce | İrmikli Kayısı Püresi Malzemeler 6-8 adet kayısı 2 tepeleme yemek kaşığı irmik 1 tatlı kaşığı pekmez (isteğe bağlı) Hazırlanışı Kayısıları sirkeli suda bekletip bol su ile yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkaralım ve ikiye bölerek tencereye alalım. 2 su bardağı su ile kayısıları 10 dakika pişirelim. Kayısıların kabuklarını bir çatal yardımıyla soyalım. Patates ezici ya da çatalla ezdiğimiz kayısıları püre haline getirelim. İrmiği ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 5 dakika daha pişirelim (Bu aşamada suyunu çok çektirmişseniz 1 çay bardağı kadar kaynar su ekleyebilirsiniz.) Püremiz ılıdıktan sonra dilersek pekmez ile tatlandıralım ve bebeğimize sunalım. |