04 Mart 2016 00:18 | |||||
BeLa | Cevap: Nohutlu Kabak
Yani, genlerde var zaten. Dünyaya gözünü açtığında çiğ et ve şarap istermiş bizim kağanlar. (H) beslenme önemli. | ||||
04 Mart 2016 00:10 | |||||
Burce | Cevap: Nohutlu Kabak
Ahaha sesli güldüm : ) Türk olduğu anlaşılsın dimi | ||||
03 Mart 2016 23:54 | |||||
BeLa | Cevap: Nohutlu Kabak Akşamdan kalan yemeği ziyan olmasin diye el kadar bebeğe kitleyip adını mama koymuşlar. ;(( bu mama yanında rakı da ister şalgam vs. Öyle kuru kuru vermeyin çocuğa | ||||
03 Mart 2016 23:42 | |||||
Burce | Nohutlu Kabak Malzemeler 2 orta boy kabak 1/2 adet limon 2 yemek kaşığı zeytin yağı 1 adet tatlı kırmızı biber 1 küçük boy soğan 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı) 1 kase haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohut Hazırlanışı Sebzeleri sirkeli suda bekleterek bol su ile yıkayalım. Soğanı soyalım ve küp küp doğrayalım. Biberleri ince ince doğrayalım. Bir tencerede yağı ısıtıp soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyelim. Biberleri ekleyerek birkaç dakika daha soteleyelim. Kabakların kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım. Kabakları tencereye ekleyelim. İsteğe göre salça ekleyip karıştıralım. 2 bardak kaynar suyu ve nohutları tencereye ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatarak yemeği 20 dakika pişirelim. Limonu sıkarak suyunu yemeğe ekleyelim. Bebeğimizin ayına göre yemeği ezerek servis edelim. Kendi damak tadımıza göre tuz ekleyelim. |