08 Mart 2016 22:15 | |
Ebru | Pişmaniyeli muhallebi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 3 su bardağı süt 1 çay bardağı un 1 yumurta sarısı 4 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 80 g beyaz çikolata 200 g labne peyniri Üzeri için Pişmaniye Çikolatalı dondurma Pirinç Antep fıstığı Hazırlanışı: Süt, un, yumurta sarısı ve toz şekeri bir tencereye alın ve iyice çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Vanilya ve beyaz çikolatayı ilave edin. çikolata eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın. Oda ısısında ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra labne peynirini ekleyin ve mikserle çırpın. Servis kuplarının tabanına bir miktar pişmaniye koyup elinizle bastırın. Üzerlerine muhallebiyi dökün. Kalan pişmaniye ile üzerlerini süsleyin. çikolatalı dondurma ve Antep fıstığı ile birlikte servis yapın. ALinti. |