IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Pekmezli tava künefesi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
18 Mart 2016 12:13
Korkut
Cevap: Pekmezli tava künefesi

Hergun yiyorum 😆😆

Tapatalk üzeri mobil Cihazimdan Yazildi, Yazim Hatası Olabilir.
15 Mart 2016 17:40
Ebru
Pekmezli tava künefesi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
300 gr çiğ tel kadayıf
1 paket dilpeyniri
1 çay bardağı sıvıyağ + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
25-30 gr bitkisel margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
½ adet limonun suyu


Hazırlanışı:
Dilpeyniri ince dilimler halinde tel tel ayrılır. 20-25 santim çapındaki bir teflon tava hazır bekletilir. Tel kadayıf didiklenip parçalanarak açılır. Üzerine sıvıyağ ve eritilip ılıtılmış yağ gezdirilip elle köfte yoğrulur gibi iyice yoğrulup yağ kadayıfa yedirilir. Tava 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanıp pekmez kaşıkla tavaya yayılır. Üzerine kadayıfın yarısı bastırılarak 1 parmak kalınlığında yayılır. Üzerine dilpeyniri yerleştirilir. Ayrılan kadayıf üzerine bastırılarak serilir. Tava orta ısılı ateşe oturtulup çevrillerek alt tarafı kızartılır. Bir tepsi yardımıyla ter düz edilipdiğer tarafı da kızartılır. Kadayıf ılık hale gelince soğuk şerbet ilave edilir. Şerbetin hazırlanması için; su, tozşeker ve limon suyu , bir tencereye aktarılıp arada sırada karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alınır. Soğuduktan sonra tatlının üzerine gezdirilir. Tatlı şerbetini çektikten sonra dilimlenerek kesip servis tabağına alınır. Üzerine ceviz içi serpiştirilir. Dondurma veya kaymak da koyulabilir.


Alinti..

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı