25 Mart 2016 10:01 | |
PySSyCaT | Şişte Kılıç Izgara Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: yarım kg. kılıç balığı 5-6 adet sert domates 1 orta boy soğan 7 büyük çorbakaşığı limonsuyu 5-6 defne yaprağı 1 büyük çorbakaşığı zeytinyağı 5-6 adet yesilbiber tuz, karabiber [coverattach=1] Hazırlanışı: 1) Derileri çıkarılmış balıkları kuşbaşından daha büyük parçalara ayrınız . Ya da balıkçıdan şiş olarak alınız. 2) Balıkları tuzlayıp, biberleyiniz. 3) Balıkların üzerine zeytinyağını, limon suyunu, sıkabildiğiniz kadar soğan suyunu, 5-6 defne yaprağını koyup, hepsini iyice karıştırınız. 4) Bu durumda 7-8 saat bekletiniz. 5) Sonra yağlanmış şişlere balık, aralarına yesilbiber, domates, soğan dilimleri koyarak diziniz. 6) Fırının ızgara kısmında şişle beraber balıkları 10-15 dakika pişiriniz. 7) Pişen balıkları ve diğer malzemeleri servis tabağına çıkarıp üzerlerine zeytinyağı, limon karışımı döküp, servis yapınız. Not: Büyük, dolgun etli balıklardan da şiş aynı şekilde yapılır. |