28 Mart 2016 21:58 | |
Burce | Süt Reçeli Tarifi Süt Reçeli Tarifi'nin Malzemeleri
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki süt reçeli için 1 su bardağı şeker bana hayli fazla gelir. Hiç bir su bardağıyla denemedim ama bir çay bardağı bile gayet tatlı oluyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sütümüzü derin bir tencereye alıyoruz. Şekerimizi de koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp yavaş yavaş kabartma tozunu ekliyoruz. Bur da dikkat etmeliyiz hayli kabarıyor. Sonrasında 40-60 dk arasında koyulaşıp kıvam alıncaya kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Arada gelip karışıyoruz. Koyulaşınca altını kapatıp ister ceviz kırıntısı atabilirsiniz isterseniz de hem ceviz kırıntısı hem de biraz damla çikolatayla farklı iki tat oluşturabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.Bence bi su bardağı şekerle deneyenler bir de böyle denesinler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Beğeneceğinizden eminim. Bir aya yakın dayandığı söyleniyor ama yaptığım gün tüketildiği için hiç bu deneyimi yaşayamadım. En fazla iki üç günde biteceğine garanti veriyorum. |