31 Mart 2016 18:48 | |
PySSyCaT | Zencefilli Gazoz / Ginger Ale ginger ale -2 litre 1 cup toz şeker 2 tbsp rendelenmiş taze zencefil 1 ad. limonun suyu 1/4 tsp kuru maya içme suyu 2 litrelik plastik bir şişe yada kavanoz alın. –> kavanozun plastik olması çok önemli. fermente olurken oluşan gazlar cam şişeyi patlatabiliyor. plastik şişenin genleşme payı işe yarıyor. şişenin içine şeker ve kuru mayayı koyup, iyice karıştırın. tercihan bir ölçü kabına rendelenmiş zencefil ve limonsuyunu biraz su ile koyup karıştırın. bir huni ile karışımı şişeye ekleyin. üstünü su ile tamamlayın. –> şişenin üstünden 2-3 parmak boşluk kalması gerek. –> genleşme. karanlık bir yerde oda sıcaklığında, ama çok da sıcak olmasın, 24-48 saat bekletin. –> şişeyi hafifçe sıktığınızda, patlamak üzereymiş gibi gergin olacak. kapağını açıp, cam bir şişeye süzün ve buzdolabında soğutup için. bol buzla servis edin, çok yakışıyor. Alintidir. |