17 Nisan 2016 14:54 | |
Ebru | Barbunya Filizli Çikolatalı Trüfler Barbunya filizinin haşlandığında kestaneye benzeyen hafif tatlımsı bir lezzeti var. O yüzden tatlılarda bolca kullanabilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzeme 60 g organik barbunya filizi 60 g çiğ badem 3 tatlı kaşığı kakao 12 adet hurma Süsleme için: 10 g chia tohumu 10 g Hindistan cevizi 10 g kakao Hazırlanışı: Önce barbunya filizlerini düdüklü tencerede 15 dakika haşlayın ve soğumaya alın. Düdüklü tencereniz yoksa normal tencerede 30 dakika suda kaynatmanız yeterli olacaktır. Bademleri mutfak robotundan geçirip un haline getirin. Geniş bir cam kaseye koyun. Barbunya filizlerini de mutfak robotundan geçirip bademlere ekleyin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp onları da ayıca robottan geçirin. Kakaoyu da ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırarak bir hamur haline getirin. Hamurdan eşit miktarlarda koparıp küçük toplar yapın. Topları ayrı kaselere koyduğunuz kakao, chia ya da Hindistan cevizine batırarak süsleyin. |