05 Mayıs 2016 17:42 | |
Ebru | Roka ve Antep fıstığı soslu levrek fileto Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 demet roka 100 gr tuzsuz iç Antep fıstığı 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1-2 diş sarımsak Limon rendesi 4 adet levrek fileto Hazırlanışı Rokayı saplarından ayırarak yıkayın. Fıstıkları sıcak suda bekleterek soyun. Roka, fıstık, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsağı robotta çekerek sos hazırlayın, sulandırmak gerekirse az zeytinyağı veya su ilave edebilirsiniz. Levrek filetoları tuzlayın, biberleyin. Kızdırılmış tavaya az zeytinyağı koyun, balıkların her iki tarafını 2-3 dakika pişirin. Pesto üzerine levrek filetolar koyun, üzerlerine taze otlar, limon rendesi ve fıstık serperek servis yapın. |