05 Mayıs 2016 17:44 | |
Ebru | Taze otlu fırında mini kabak Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 8 adet mini kabak Karışık 1-2 demet taze ot, maydanoz, nane, fesleğen, zahter, kekik, dereotu... 2 yemek kaşığı rende parmesan peyniri 1-2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz-karabiber Hazırlanışı Taze otları ince ince kıyın. Kabakları yıkayın, soymadan ortalarını dolduracak şekilde keserek boşaltın. Sarımsakları ezin, zeytinyağında az soteleyin, ceviz ilave edin, bir dakika birlikte soteleyin, ateşten alın. Otları, peynir, tuz ve karabiberi ilave edin. Hazırlanan karışımı kabaklara doldurun. 180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika, kabaklar kızarana kadar pişirin. |