08 Mayıs 2016 11:17 | |
Ebru | Patatesli tart Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Hamuru için 1.5 su bardağı un Yarım çay kaşığı tuz 150 g soğuk tereyağı 2 yemek kaşığı soğuk su Beşamel soslu dolgu için 50 g tereyağı 3 yemek kaşığı un 3 su bardağı bardağı süt Tuz Toz beyaz biber 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat Üzeri için 2 patates Taze biberiye Hazırlanışı: Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Toparlanan hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Beşamel sos için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyin ve rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Unun topaklanmaması için sürekli karıştırarak sütü azar azar ilave edin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatları ilave edip ocaktan alın. Dinlenen hamuru tart kalıbınızından biraz daha büyük olacak şekilde açın ve hafif yağladığınız tart kalıbına yerleştirin. üzerine çatalla delikler açıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine beşamel sosu yayın. Küçük kurabiye kalıplarıyla kestiğiniz patatesleri üzerine yerleştirin. Patatesler kızarıncaya kadar 20-25 dakika daha pişirin. üzerini taze biberiye dalları süsleyip servis yapın. |