IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Domates Reçeli Nasıl Yapılır? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
12 Ağustos 2022 04:42
Feronia
Cevap: Domates Reçeli Nasıl Yapılır?

merak ettim bende.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
11 Ağustos 2022 22:08
Sena
Cevap: Domates Reçeli Nasıl Yapılır?

tabi ki ön yargi yapmadan önce tadmak gerekir ama nebilim bana
yinede normal gelmiyor meyve cesitleriyle daha uygun Receller sanki
yinede deneyenler varsa bizide bilgilendirsin
nasil tadi bende merak ettim

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
11 Ağustos 2022 22:03
IkRa
Cevap: Domates Reçeli Nasıl Yapılır?

Acaba tadı nasldır.. Merak ettim .. Tadan varmı ki acaba ..Bilgilendirirse şahsım adına sevinirim..Enteresan..
11 Ağustos 2022 21:54
İpek-
Cevap: Domates Reçeli Nasıl Yapılır?

Yapıldığını Duymuştum Ama Tatmadım - Tadı Nasıl Bilmiyorum !
Paylaşım için @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
... sevgiler ...
06 Eylül 2016 15:36
Ebru
Domates Reçeli Nasıl Yapılır?

Domates Reçeli Nasıl Yapılır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çok bilinmeyen reçel türlerinden biri de domates reçelidir. Minik cherry domateslerinden enfes bir reçel yapabilirsiniz.

Yazın bol ve lezzetli olan domates domates vitamin ve mineral açısından zengin bir besin kaynağıdır. Türk mutfağında da sıklıkla kullanılmaktadır. Domates, bir değişiklik yapılarak yemek ya da salataların dışında reçel olarak da tüketilebilir.


Malzemeler

500 gr cherry domates
3 su bardağı toz şeker
2-3 diş karanfil
½ limon suyu
½ çay bardağı su

Yapılışı

Domatesin kabuklarını soyun. Yarım çay bardağı suyla şekeri karıştırın, koyu ir şerbet hazırlayın. Üzerine karanfil ekleyin. Soyduğunuz domatesleri şerbetin içine ekleyip 20 dakika kısık ateşte fazla karıştırmadan pişirin. Karışımın üzerinde oluşan köpüğü süzgeçle alın. Karışıma limon suyu ilave edin. 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra kavanozlara doldurup, serin bir yerde muhafaza edin.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Domatesleri yuvarlak kısımlarından saplarına doğru kolayca soyabilirsiniz. Üstten bıçağın ucuyla kabuk delinip, hafifçe kaldırılırsa zar gibi kolayca soyulur. Domatesleri bir iki saniye kaynar suda, bir dakika da soğuk suda tutarsanız kabuğu daha kolay soyulur.

Uzun süre tüketilmeyerek bekletilen domatesler, eski görüntüsünü kaybederek buruşur. Bu durumu engellemek ise oldukça kolaydır. Buruşmuş domateslerinizi tuzlu su dolu bir kap içerisine yerleştirin ve yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Yarım saat sonra domateslerinizin ilk görünümüne kavuştuğunu göreceksiniz.

Aldığınız domatesin uzun süre dayanmasını istiyorsanız, onları serin, rutubetsiz ve karanlık bir yerde tutun. Böylece domatesler 14 gün dayanabilirler.

Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı