IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: ÇURROZ (KIZARMIŞ BİSKÜVİ) (İspanyol) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
16 Eylül 2016 17:28
PySSyCaT
ÇURROZ (KIZARMIŞ BİSKÜVİ) (İspanyol)

MALZEME:

Su 3 bardak
Tuz 1 silme çay kaşığı
Zeytinyağı 1 çorba kaşığı
Un 25 çorba kaşığı
Yağ (Kızartma için)
Pudra şekeri (Servis için)

YAPILIŞI:
Suyu, zeytinyağını ve tuzu bir kuşhaneye koyun. Kaynar kaynamaz unu katın. Karışım kuşhanenin kenarlarına yapışmayıncaya kadar tahta bir kaşıkla çırparak karıştırın, sonra ateşten alarak soğutun. Hazırladığınız karışımı kalıp torbasına doldurun ve ağzına yıldız şeklinde bir kalıp takın. Derin bir kaba bolca zeytinyağı koyun. Zeytinyağını 190 dereceye kadar kızdırın (bir lokma ekmek yarım dakikada kahverengi olmalı). Kalıp torbasını sıkarak yıldız kalıptan 15 santim uzunluğunda hamur çıkartın ve kızgın yağın içine atın. Hamuru sık sık döndürerek altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın. Sonra yağdan çıkartın ve kâğıt bir peçetenin üstüne koyarak yağını süzün. Kalıptaki hamurun hepsini kullanın. Kızartma işi tamamlandıktan sonra kızarttığınız hamurların üzerine bolca pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı