24 Kasım 2016 18:46 | |
PySSyCaT | PRATİK ALMAN PASTASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Keki İçin: 2 adet yumurta 1,5 çay bardağı şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 3 çay bardağı un 1 paket kabartma tozu Kreması İçin: 500ml süt 3 yemek kaşığı un 1 çay bardağı şeker 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanelya NASIL YAPILIR ? İlk olarak keki için yumurtalar ve şekeri kabarana kadar çırpın. Daha sonra içine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak kabartma tozu ve unu da eleyip karıştırdıktan sonra tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün. 165'C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Kek pişerken bir tencereye sütü, unu, yumurtayı ve şekeri alıp sürekli karıştırarak pişirin. Krema kaynayınca altını kısıp tereyağını ekleyin ve 2-3 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alınca vanilyayı da ekleyip mikserle çırpın. Kek fırından çıkıp biraz ılınınca kalıptan çıkarın ve ortadan ikiye bölün. Arasına kremanın tamamını döküp üzerine diğer keki kapatın. En son olarak üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun... |