IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: PRATİK ALMAN PASTASI Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Kasım 2016 18:46
PySSyCaT
PRATİK ALMAN PASTASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
Keki İçin:
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
500ml süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanelya


NASIL YAPILIR ?
İlk olarak keki için yumurtalar ve şekeri kabarana kadar çırpın. Daha sonra içine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak kabartma tozu ve unu da eleyip karıştırdıktan sonra tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün. 165'C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Kek pişerken bir tencereye sütü, unu, yumurtayı ve şekeri alıp sürekli karıştırarak pişirin. Krema kaynayınca altını kısıp tereyağını ekleyin ve 2-3 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alınca vanilyayı da ekleyip mikserle çırpın. Kek fırından çıkıp biraz ılınınca kalıptan çıkarın ve ortadan ikiye bölün. Arasına kremanın tamamını döküp üzerine diğer keki kapatın. En son olarak üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun...


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı