IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Pratik midye boreği tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
15 Aralık 2016 14:14
Sanem
Pratik midye boreği tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
3 adet yufka
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Sosu icin:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sut
2 yemek kaşığı tereyağı
Uzeri icin:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Su ve sutu karıştırıp kucuk bir soslukta ısıtın. Isınan sute tereyağını ekleyip eritin ve soğumaya bırakın.
Sos soğurken peyniri rendeleyip kıydığınız maydanozlarla karıştırın.
Yufkayı 4 eşit parcaya bolun. Ucgen parcayı mutfak tezgahına serin ve fırca yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde surun.
Fotoğraftaki gibi ucundan ve sonundan tutarak ortada birleşinceye kadar buzun.
Kenarda kalan geniş parcaları kendinize doğru getirerek ortada birleştirin.
Uc kısıma 2 tatlı kaşığı kadar peynirli harctan koyarak kapatın ve yufkayı fotoğraftaki gibi sarın.
Fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizdiğiniz yufkaların uzerine kalan sosu gezdirin.
Yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp fırca yardımıyla surun. İsteğe gore corek otu serpin.
180 derece onceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Lezzeti ve sunumuyla kalbinizi calan midye boreği tarifi...

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı