IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Tulumba tatlısı nasıl yapılır? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
15 Aralık 2016 23:08
NitCh
Cevap: Tulumba tatlısı nasıl yapılır?

@Daisy
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ikram mi ediyorsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)
15 Aralık 2016 22:34
daiSy
Cevap: Tulumba tatlısı nasıl yapılır?

. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :p
15 Aralık 2016 14:01
Sanem
Tulumba tatlısı nasıl yapılır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[h=1]MALZEMELER[/h] [h=1]HAMURU İCİN GEREKENLER[/h] 3 bardak su
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
100 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı nişasta
2-3 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı şeker
Sıkma torbası
[h=1]ŞERBETİ İCİN GEREKENLER[/h] 4,5 su bardağı şeker
4 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
[h=1]Tulumba Tatlısı Tarifi[/h] Şerbet icin şeker ve suyu tencereye koyun ve şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Şurup kıvamına gelmek uzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
Su ve tereyağını celik tencereye alın, su kaynamadan once tereyağının iyice erimesi icin karıştırın. Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın. Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun.
Bir kaşık yardımıyla karıştırarak soğumasını sağlayın. Ilıyınca yumurta ekleyin ve yedirin. Sonra nişasta ve irmiği ekleyip puruzsuz bir hamur elde edin.
Sıkma torbasına koyup yıldız ucu takın ve kucuk kucuk sıkıp yağın icine atarak kızartın.
Hafif pembeleşen tatlıları yağdan cıkarıp soğuyan şerbete daldırıp cıkarın.
Afiyet olsun.
Gelenksel Turk tatlısı tulumbayı kendiniz yapmayı denemek ister misiniz?

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı