IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Elmalı Milföy Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
21 Ocak 2017 13:36
AngeL
Cevap: Elmalı Milföy

Miss missss
21 Ocak 2017 13:19
PySSyCaT
Elmalı Milföy



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

• 8 adet kare milföy.
• 3 adet orta boy elma,
• 3 yemek kaşığı toz şeker,
• 1 tatlı kaşığı tarçın,
• Bir avuç kadar çekilmiş ceviz içi.
• Pudra şekeri.

Yapılışı:

İç harcı için elmaların kabukları soyulup rendelenir. Üzerine toz şeker ilave edilir ve suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekince tarçın ve ceviz içi eklenip karıştırılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Milföy hamurları buzunun çözülmesi için bekletilir. Kesilecek kıvama gelince bıçak yardımı ile köşelerinden ( V ) şeklinde kesilir. Ortasına soğuyan elmalı iç harcından koyulur. Önce çapraz iki kenar ortada birleştirilip kapatılır. Sonra diğer çapraz iki kenar ortada birleştirilip kapatılır. Hazırlanan elmalı milföy tatlısı yağlı veya yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılan elmalı milföy tatlılarının üzerine pudra şekeri serpiştirilir ve servise sunulur.




aLinti..


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı