IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Yağsız Revani Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Nisan 2017 22:48
PySSyCaT
Yağsız Revani



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yağsız Revani:

Malzemeler:

• 6 Yumurta
• 1,5 Bardak İrmik
• 150 gr Toz Şeker
• Vanilya
• 1 Adet Limon

Hazırlanışı:

Yumurtaları bir tencereye kırınız. İçerisine 150 gr şeker(6 çorba kaşığı) koyunuz ve ılık yerde çırparak ezilmiş yoğurt kıvamına getiriniz. Daha sonra içine irmiği serperek koyup bir defa karıştırılıp,yağlanmış hamur kalıba dökünüz. Önceden ısıttığımız orta hararetli bir fırına koyup ağzını hiç açmadan 30-40 dakika pişiriniz. Diğer tarafta kalan şekeri temiz bir tencereye koyup,üzerine 4 parmak geçecek kadar su koyup kapatınız. Bir taşım kaynayınca içerisine yarım limon sıkıp ateşten alınız ve revanimizi kalıptan çıkarıp hemen geniş bir kaba koyup şurubun büyük bir kısmını dökünüz. Tekrar ateş üzerine veya fırına koyup hafif kaynatarak şurubu çektiriniz. Ara sıra kaşıkla tatlının üstüne şurup dökünüz. Soğuyunca karelere kesip,tabaklarına koyup servis yapınız.




(Mahmure..)


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı