IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Düşüncenin Gücü Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Şubat 2018 13:33
Sanem
Düşüncenin Gücü

Ne Kadar Güçlü Olduğunuzu Biliyor Musunuz?
Kendimiz için en iyi hayati yaratma gücümüz olduğu hiçbirimize öğretilmedi. Çoğumuz böyle bir gücü olduğunu bile bilmiyor. Halbuki bu güç her insanda mevcut ve sadece bazılarımız bu gücü fark edip bilerek kullanıyorlar. Örneğin kendinden emin ve basarili insanlarda bunu görüyorsunuz.
Hatta çocuklarda görüyorsunuz. Ama çoğunlukla insanlar içlerindeki bu güçten, onunla yapabileceklerinden habersiz , hayatin sürüklediği şekilde yaşıyorlar. “Bir insanin gün içinde 60.000 kez düşündüğünü söylüyorlar. Yani, dakika başına 40 düşünce! Ve fakat bu düşüncelerin %90´i, dun düşündüğünüz ve daha önceki gün düşündüğünüz 60.000 düşünce ile ayni. Dolayısı ile yeni düşünceler için çok az yer var.Hayatin bezdirici görünmesine şaşmamak gerek.” Roger Ellerton Değişik düşünmeye başlamadıkça, her gün eski realitemizi yaratmak ve onu yasamak kaderimiz olacak.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Düşüncelerinizi değiştirmenin, hayallerinizi yaşayıp, realitenin bize yetişmesini sağlamanın zamanı değil mi? Çoğunlukla düşüncelerimiz yetersiz olduğumuz veya yeteri kadar yetenekli olmadığımızla ilgili; basarisizliği önlemeye yönelik veya yeteri kadar iyi yapamadığımız için kendimizi hırpalamak üzerine kurulu. Aynen bir sandalye kadar basit bir şeyin yaratılmadan önce düşünülmesi gerektiği gibi, bizlerin düşünceleri de realitemizden önce geliyor; yani önce düşünüyor, sonra yaratıyoruz. Düşünce dediğimiz bir enerji formudur. Bu enerji sizi ileriye mi taşıyor, olduğunuz yerde mi tutuyor? İnanması zor gelse de düşüncelerinizle ilgili bir secime sahipsiniz.
Geçmişte kaç kez pozitif düşüncelerinizi dikkate almayıp negatif düşüncelerinize odaklandınız ve istemedikleriniz hakkında konuşup, düşünüp durdunuz? Şu andan itibaren pozitif düşüncelere odaklansanız ve negatif düşüncelerinizi dikkate almasanız, hayatiniz nasıl değişirdi? Rüyalarınızı gerçekleştirmek için etrafınızda olan bitene dikkat edin. Meraklı olun. Kendinizle ilgili veya başkalarıyla ilgili düşünceleriniz, başkalarının sizinle ilgili ne düşündüğüne dair düşünceleriniz başaracaklarınızı etkiler.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Farklı düşünmeye başlayın. İnsanları, olayları, yerleri, nesneleri yeni bir gözle görün ve deneyimleyim. Kendinizle ve yapabileceklerinizle ilgili değişik bir şekilde düşünmeye başladığınızda ne olduğunu fark edin. Bizler acı çekmek için veya zor bir hayat yasamak için doğmadık. Aslında iyinin, basarinin, mutluluğun, sevginin bol miktarda olduğu bir dünyadayız; sadece bunları “bulmanız” gerekiyor. Sizin olan iyiyi bulmanız demek, düşünce sisteminizi, inanç sisteminizi değiştirmeniz, zihninizin kontrolünü ele almanız ve içinizdeki gücü daha iyi bir hayat yaratmak için kullanmanız demek. Zihninizde yarattığınız dünya, etrafınızdaki dünya ile aynidir. İçinizde tüm yanıtlar var ve sizin için her tur sorunu çözebilir. Sadece sormayı bilmeniz gerekiyor.



Bu soruları kendinize sorun:



– Düşünce sisteminizi değiştirerek hayatinizi kontrol edebileceğinize inanıyor musunuz?
– Düşünce sisteminiz nedir?
– Bu düşünceler, inançlar nereden geliyor?
– Bu düşünceler, inançlardan hangiler doğru, hangileri yanlış?
– Bu düşünceleri, inançları isterseniz değiştirebilir misiniz?
– Daha pozitif bir düşünce sistemi yaratmak isteseydiniz, bu sistem nasıl olurdu? Bir şeyler yapın! Veya bir şeyleri farklı yapın….–

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı