IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Başarılı İnsanlar Neden Sürekli Aynı Elbiseleri Giyiyor? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Şubat 2018 14:22
esekherif
Cevap: Başarılı İnsanlar Neden Sürekli Aynı Elbiseleri Giyiyor?

20 Senedir aynı siyah paltomu giyiyorum. Pek başarılı olduğum söylenemez
08 Şubat 2018 14:22
Ankaralı
Cevap: Başarılı İnsanlar Neden Sürekli Aynı Elbiseleri Giyiyor?

Yaş ilerledi , evlendik çoluk çocuğa da karıştık. Artık eskisi kadar ütü de yapmıyorum. Malum geçim derdi. Gardrop la uğraşmıyorum. Tamam başarılıyız ama bu hergün aynı şeyleri giyinmek üşengeçlikten başka bişey değil. Artık her akşam yarın ne giysem diye düşünmeye vaktim olmuyor
08 Şubat 2018 14:20
Sanem
Başarılı İnsanlar Neden Sürekli Aynı Elbiseleri Giyiyor?

Başarılı ve zengin insanları takip ettiğinizde aynı kıyafetleri giydiğine dikkat ettiniz mi hiç? Peki bu insanların bu seçimi tesadüfi olabilir mi? Sizin için araştırdık.

- Advertisement -
Steve Jobs, Mark Zuckerberg gibi dünyanın en başarılı isimlerinin neden hep aynı kıyafetleri tercih ettiğini düşündünüz mü?
Yaşadığımız yüzyılda toplumların moda saplantısına rağmen “kapsül gardırop” ismiyle çıkan akım yepyeni ivmeler kazanmaya devam ediyor. Kapsül gardırobun temel ilkesi, her zaman 10-15 adet temel şeyleri giymek üzerine. Asıl ilginç olan ise bu fikri benimseyenlerin genelde dünyanın en iyi siyasetçileri ve girişimcileri olması.
İşte size bu akımın muhteşem sebeplerinden bir kaçı…



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ABD Başkanı Barack Obama, sadece gri ve mavi takım elbise giyiyor.


1- Daha önemli konularda daha iyi kararlar almak



İnsanlar tarafından uzun düşüncelerden sonra “karar verme” noktası her zaman başarılı olmayabiliyor. Özellikle gün içinde çok daha önemli kararlar almak zorunda kalan insanların “bugün ne giyeceğim” sorusunu hayatlarından çıkardıkları zaman hem daha yaratıcı hem de mental olarak daha fazla alana sahip oldukları gözlemlenmiştir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nın bu konu için söyledikleri ise bunu fikri doğrular nitelikte; “Görüyorsunuz, giydiğim takım elbiseler sadece gri ve mavi. Karar vermem gereken şeylerin sayısını düşürmeye çalışıyorum. Ne yiyeceğim veya ne giyeceğim konusunda düşünüp kararlar almak istemiyorum. Çünkü bunlar dışında çok daha önemli kararlar almak zorundayım.”
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de benzer gerekçeyi gösterenlerden; “Sabahları alınmayan bir anlamsız karar bile gerçekten önemli şeyler üzerinde verilecek daha iyi kararlara yol açar” diyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bir süre önce Mark Zuckerberg, gardırobunun fotoğrafını Facebook hesabından paylaşmıştı.




2- Boşa harcanan zamandan tasarruf sağlamak



Tasarruf yapmaya başlayana kadar bu tip konuların bizim için ne kadar büyük bir yük olduğunu aslında pek anlayamıyoruz. Uygulamaya başladığımız zaman ise bir anda sanki yeni bir hayata başlamış ya da daha fazla özgürlük alanımız olduğunu hissetmeye başlıyoruz. Diğer bir deyişle gardırobumuzu diyete sokabilirsek, sabahları hazırlanmanın kolaylığını ve sadeliğin verimliliğini keşfetmeye başlayabiliriz.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



3- Günlük stresi azaltmak

New York’ta sanat direktörlüğü yapan Matilda Kahl, aynı kıyafetleri giymenin en büyük sebebini kazandığı zaman olarak gösteriyor ve ekliyor; “Sabah ne giyeceğime karar vermek zorunda olmadığım için, günün devamında stresi çok daha az hissediyorum. Bu sayede ‘Bu çok mu resmi? Gideceğim yer için bu kıyafet çok mu fazla? Elbise çok mu kısa?’ gibi soruları sorma ihtiyacı duymuyorum.” Matilda Kahl’ın imza niteliğinde iki kıyafeti var; ipek beyaz bir gömlek ve siyah pantolon.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Christopher Nolan
4- Boşa harcanan enerjiyi ortadan kaldırmak

21. yüzyılın en kritik ve başarılı filmleriyle adından söz ettiren İngiliz yönetmen Christopher Nolan da bu akıma uyanlardan. New York Times’ın haberine göre Nolan, çok uzun zaman önce her gün ne giyeceğini düşünmenin boşa harcanmış enerjiden ibaret olduğunu düşünmeye başlamış. Bu yüzden de kendisine imza niteliğinde bir kaç kıyafet seçmiş. Seçtiklerinin arasında en çok giydiği ise dar siyah pantolon üzerine mavi gömlek ve ceket, altına da her gün giyebileceği rahat bir çift ayakkabı.
Nolan için boşa harcanan enerji sadece ne giyeceğine karar vermek değil. Dolapta ne kadar çok kıyafet, Nolan için ayrıca etrafı o kadar çok düzenlemek demek. Kapsül gardırop fikri daha az çamaşır yıkamak demek değil ama daha düzenli olmanın ve çamaşır sorununa da büyük bir katkısı olduğu kesin.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5- Yapılan tüm seçimler ‘muhteşem’ olacak

Dallas’ta yaşayan Denaye Barahona da dağınık ve dolu gardırobunu minimal ve daha çok amaçlı hale getirenlerden. Bu değişimden önce gardırobunu bir cheesecake fabrika menüsüne benzeten Barahona, değişimden sonra ise bir çok açıdan çok sakinleştiğini, boşalttığı gardırobundaki çoğu kıyafetin artık ona yakışmadığını ve bedenlerinin uymadığını farkettiğini söylüyor. Şimdi ise kapsül gardırobu ona şık bir restoranı çağrıştırıyor ve ekliyor; Daha az seçeneğim var ama biliyorum ki bundan sonra yapacağım her seçim üzerimde muhteşem duracak. Artık asıl mesele daha güzel görünmek değil, daha iyi hissetmek.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yazar Alice Gregory de ‘kapsül gardırop’ akımına uyanlardan…


6- Açgözlü olmadan modaya uymak



New York’ta yaşayan yazar Alice Gregory de geçen yıl bu akıma katılanlardan. Bu değişimin aslında çok ikonik olduğunu vurguluyor. Muhteşem görünmenin ucuz ve en kolay yolunun bu olduğunu belirten Gregory, sözlerine şöyle devam ediyor; “Üniforma fikriyle seçebileceğimiz bir kaç parça kıyafet özellikle açgözlü olmamızı engelliyor. Ayrıca insanı çok daha olgun hissettiriyor.” Her gün aynı kıyafeti giymeyi, romanlardaki karakterlere benzettiğine dikkat çeken Alice, “Resimli kitaplarda farketmiyoruz ama, hiçbir karakter hikaye bitene kadar kıyafetlerini değiştirmiyor



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



























































Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı