IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Origami Nedir? Türleri Nelerdir? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Ekim 2021 09:57
Tanem
4. Kirigami

Kirigami kağıt kesme sanatı olarak adlandırılmaktadır. Kağıt katlanarak kesilmektedir. Bu şekilde krigami uygulanmaktadır. Bu çeşitte kesme işlemi ön plandır. Daha az katlanır ve daha fazla kesilir.
03 Ekim 2021 09:56
Tanem
3.Book art origami

Book art origami 2009 yılında bulunmuş bir çeşittir. Isaac G. Salazar tarafından tasarlanmıştır. Eski ve kullanılmayan kitapları dekoratif amaçlı kullanmak için yapılmaktadır. Bu uygulamada semboller ve kelimeler yazılarak 3D görüntüler yapılmaktadır.
03 Ekim 2021 09:54
Tanem
2.Mimari origami

Mimari origami 3D figürlerden oluşmaktadır. Bu uygulamada da kesme, boyama ve yapıştırma işlemleri yapılmaktadır.
03 Ekim 2021 09:53
Tanem
1.Pop – up origami

Pop –up origami türünde kesme, boyama ve yapıştırma işlemleri yapılmaktadır. Bu origami çeşidi en serbest olanıdır. Genellikle masal kitaplarında uygulanır. Masalları çocukların hafızasında canlandırmak amaçlı yapılmaktadır.
03 Ekim 2021 09:52
Tanem
Modern Origami

Modern origami, diğer çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Origami sanatını icra eden kişiler bu durumu daha da geliştirerek farklı ürünler kullanarak başka bir çeşit ortaya koymuştur. Geometrik şekilleri farklı modellerle değişik bir biçimde yorumlamak için çeşitli ürünler kullanmıştır. Su, makas, tutkal ve daha birçok ürün kullanarak farklı modeller çıkarmışlardır. Modern origami içinde 4 farklı çeşit bulunmaktadır. Bunlar, pop-up origami, mimari origami, book art origami ve krigamidir.
03 Ekim 2021 09:50
Tanem
Islak Origami

Islak Origami, farklılık göstermektedir. Bu türü yapabilmek için, kağıdı ıslatmak gerekiyor. Bu yöntem ile kağıt daha kolay katlanmaktadır. Islak origami ile daha gerçekçi modeller oluşmaktadır. Bu uygulamada da kesme ve yapıştırma işlemi bulunmaktadır.
03 Ekim 2021 09:49
Tanem
Modüler Origami

Modüler origami, parçalı origami olarak bilinmektedir. Klasik origami de olduğu gibi tek parça kağıttan yapılmaktadır fakat klasik origamidan farklı bulunmaktadır. Modüler origami 3 boyutlu olarak yapılmaktadır. Geometrik bir şekil yapılarak aynı şekilde yapılan geometrik şekillerin birleşmesi ile oluşmaktadır. Modüler origami türünde istenilen figür yapılabilir. Kullanılan figür sayısın da belirli bir limit yoktur. İstenilen sayıda figür kullanılabilir.
03 Ekim 2021 09:48
Tanem
Klasik Origami

Genellikle tek parça kağıt katlanarak yapılmaktadır. Klasik origami çeşidinde kesme ya da yapıştırma işlemi olmamaktadır. Tek kağıt katlanarak yapılan bu çeşitte, farklı bir işlem uygulanmamaktadır.
03 Ekim 2021 09:47
Tanem
Cevap: Origami Çeşitleri Nelerdir?

Origami sanatı, ilk olarak kağıt katlama ile elde edilen figürlerden oluşmaktaydı. Hayvan ve eşya figürleri yapılarak birbirinden farklı modeller yapılırdır fakat bu sanat daha da geliştirilerek çeşitlendirildi. Günümüzde origaminin birçok farklı çeşidi ortaya çıkmıştır.
03 Ekim 2021 09:46
Tanem
Japon Kültüründe Önemi

Japon kültüründe turna kuşunun büyük bir önemi bulunmaktadır. Origami olarak yapılmış turna kuşu da aynı önemi taşımaktadır. Japon kültüründe 1.000 tane turna kuşu yapan kişinin sağlıklı ve uzun bir ömür geçirdiği düşünülmektedir.

Turna kuşunun popüler olmasının sebebi ise küçük bir kızın umut dolu dünyasıdır. 2. Dünya Savaşı'nda Hiroşima’ya nükleer bombalar atılmıştır. Bu durumdan dolayı 11 yaşındaki küçük kız çocuğu Lösemi hastası olmuştur. Küçük kız turnaların onu iyileştirmesi umudu ile origami sanatını kullanarak turna yapmaya başlamaktadır fakat küçük kız, 644. turnayı bitirdikten sonra yaşama veda eder.

Küçük kızın anısına, nükleer bombanın atıldığı 6 Ağustos tarihinde Japonya ve dünyanın farklı ülkelerinde çocuklar, evrensel barış adı altında turna kuşu yapmaktadır. Çocuklar tarafından yapılan bu turna kuşları, hayatını kaybeden küçük kız Sadako Sasaki’ nin Hiroşima’daki anıtına göndermektedirler.
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı